Rolul evaluatorului ANEVAR

30/06/12 0 COMENTARII

Indiferent de natura serviciilor evaluarii proprietatilor imobiliare, rezidentiale, industriale si a terenurilor, primul pas pe care trebuie sa-l faca un expert evaluator ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), din cadrul companiei SC MTM’s Office SRL este stabilirea scopului pentru care se face evaluarea.

Stabilind scopul evaluarii se poate analiza si stabili metodele de evaluare adecvate scopului evaluarii. In acest sens, expertul evaluator ANEVAR poate urma inspectia proprietatii, analiza documentelor ce atesta dreptul de proprietate si, in cele din urma, intocmirea raportului de evaluare.

Raportul de evaluare intocmit in final de evaluator trebuie sa fie clar si sa explice complet rationamentul acestuia, sursele sale de informare, metodele folosite si tot ceea ce a facut pentru a ajunge la valoarea estimata pentru proprietatea in cauza.

Pretul unei evaluari nu este unul standard, ci se stabileste in functie de locatie, infrastructura, complexitatea proprietatii, de vecinatatea acestuia si de problemele pe care le pune in analiza.

Unul dintre pricipalele obiective ale expertilor evaluatori ANEVAR din cadrul companiei SC MTM’s Office SRL din Arad este de nu a face public toate aceste informatii. Este imposibil de a se vedea cine, ce si cum a evaluat alta proprietate.

In acest sens, nu se poate compara o evaluare facuta in trecut cu una din prezent. Evaluarea facandu-se pe baza Standardelor Internationale de Evaluare.

Pentru a lua legatura cu unul dintre expertii evaluatori ANEVAR din cadrul companiei SC MTM’s Office SRL va rugam accesati rubrica contact.